SPIŠSKÁ NOVÁ VES: VÝLET, KTORÝ NEOĽUTUJETE

Každé mesto na Slovensku stojí za to navštíviť, pretože každé z nich má svoju jedinečnú históriu, pamiatky, osobnosti, mestské legendy a vlastné tempo, ktorým pulzuje do ulíc život. A takým mestom je aj Spišská Nová Ves – dominanta Spiša, na ktorej je čo obdivovať.

Spišská Nová Ves má svojich sedem divov, bohaté kultúrno – historické dedičstvo a okolie, ktoré taktiež ponúka mnoho pamätihodností.


Radničné námestie patrí medzi najkrajšie na Slovensku a priamo na ňom sa nachádza množstvo historicky cenných objektov - rímskokatolícky farský kostol Nanebovzatia Panny Márie, ktorý je zároveň svojou výškou 87 metrov najvyšším kostolom na Slovensku a teda aj dominantou mesta. Návštevníci môžu obdivovať secesnú budovu Reduty,  Provinčný dom s Levočskou bránou, budovu radnice v klasicistickom slohu, evanjelický kostol, gréckokatolícky chrám Premenenia Pána, Mariánsky stĺp s Immaculatou a mnoho ďalších architektonických skvostov a zákutí, ktoré sú nekonečnou inšpiráciou pre výtvarníkov, fotografov, spisovateľov, hudobníkov.


Na svoje si prídu jednotlivci, rodiny s deťmi, partie kamarátov, umelci, športovci, milovníci kultúry, umenia, dobrého jedla, ale aj nočného života. V meste sa pravidelne konajú mnohé akcie, na ktoré chodia ľudia z celého Slovenska, ale aj zo zahraničia. Medzi najväčšie z nich patrí každoročný Spišský trh, ktorého sa zúčastňujú tisíce ľudí – pochutnajú si na dobrom jedle a pití, obzrú si ľudové remeslá, kúpia niečo pekné v niektorom z predajných stánkov, zabavia na kolotočoch, atrakciách, či pri pestrom programe na veľkom pódiu.


V Spišskej Novej Vsi si môžete nakúpiť a to aj v značkových obchodoch a nákupných centrách, mať kultúrny zážitok v divadle, či galérii, zájsť si do ZOO, ktorá je jednou z najkrajších na Slovensku, zabávať sa v baroch a na diskotékach, posedieť v kaviarni, cukrárni, čokoládovni, či len tak v parku na lavičke, dobre sa najesť v niektorej z reštaurácií, obdivovať prácu šikovných majstrov remeselníkov, kúpiť si handmade suvenír, ale aj sa usadiť, nájsť si prácu, priateľov, voľnočasové aktivity, školu pre deti.  A samozrejme nemôžeme nespomenúť nádhernú prírodu okolo, ktorá ponúka jedinečné miesta, výhľady, čistý vzduch, identické zvuky a vône flóry a fauny.


Ak navštívite Spišskú Novú Ves, zaryje sa vám hlboko do srdca a do spomienok. Tak neváhajte a zarezervujete si ubytovanie ešte dnes na https://www.megaubytovanie.sk/ubytovanie-na-odborarov alebo priamo na emailovej adrese ubytovaniesnv@gmail.com


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

PRÍRODA V NAŠOM REGIÓNE A TIPY NA ZIMNÉ TRÁVENIE VOĽNÉHO ČASU

TOMÁŠOVSKÝ VÝHĽAD: INŠPIRÁCIA K NÁVŠTEVE SPIŠA A SLOVENSKÉHO RAJA