V SPIŠSKEJ NOVEJ VSI NIE JE NÚDZA O ADRENALÍNOVÉ ZÁŽITKY

Spišská Nová Ves nie je nudné mesto a zábavku si tu nájdu aj tí, ktorí potrebujú do žíl dostať aj kúsok dobrodružstva a adrenalínu. Stačí len vedieť, kde tieto zážitky hľadať. Všetkým "Nespišiakom" dáme pár overených tipov, ktoré stoja za vyskúšanie.

POŽIČOVŇA OBLOHY

Názov hovorí za všetko. Zoskokom z lietadla sa na chvíľu môžete na mesto pozrieť z vtáčej perspektívy. Na výber máte buď tandemový zoskok so skúseným inštruktorom, alebo po päťdňovom parašutistickom kurze si môžete zoskok vyskúšať aj sami.

Zo vzduchu si užijete okrem iného aj výhľad na Vysoké Tatry, Slovenský raj, Kráľovú hoľu, Levoču a rozľahlý Spišský hrad. Kto takýto zážitok vyskúša raz, bude ho chcieť určite vyskúšať znova.

LEZECKÁ STENA

Ak vás baví liezť alebo si chcete vyskúšať svoju silu a obratnosť, môžete využiť alternatívu k množstvu skalných stien pre horolezcov - umelú lezeckú stenu. Tú nájdete v Slovenskom raji, v chatárskej oblasti Košiarny briežok, hneď vedľa bufetu, kde sa môžu zabaviť aj deti. Prostredie praje aj turistom, cyklistom alebo v zime milovníkom bežkovania.

VÝSTUP NA VEŽU

Pre mnohých návštevníkov mesta je nezabudnuteľným zážitkom výstup na osemdesiatsedem metrov vysokú kostolnú vežu. Na jej vrchol musíte vyšliapať 155 schodov, no ten výhľad stojí za to. Vďaka svojej výške je kostolná veža zapísaná do Knihy slovenských rekordov. Dovidíte z nej až na štíty Vysokých Tatier.

KRYTÁ STRELNICA

Medzi adrenalínové zážitky patrí aj streľba zo zbrane, ktorú môžete zažiť aj u nás, na krytej strelnici. Pod dohľadom inštruktora môžete zistiť, akú máte mušku. Dĺžka strelnice je 50 metrov a súčasťou je aj laserová strelnica. Zbrane si môžete zvoliť podľa vlastného výberu a otestovať svoje strelecké schopnosti.

ESCAPE ROOM

Únikové hry neexistujú iba v podobe počítačových hier, ale môžete sa ich zúčastniť aj naživo, v realistickom prevedení. S dávkou adrenalínu musíte v stresových situáciách riešiť úlohy, aby ste sa dostali k cieľu. Úniková miestnosť je hra, ktorú môžete hrať ako viacčlenný tím bez vekového obmedzenia. Zbieraním rôznych indícií a kľúčov sa musíte v časovom limite dostať z miestnosti von.

Escape room Bermudský trojuholník môžete nájsť v Smižanoch v Squash centre. Hru si nezabudnite vopred rezervovať.

SPIŠSKÝ TRH

Za pozornosť stojí aj každoročné organizovanie Spišského trhu, aj keď posledné dva roky bol kvôli obmedzeniam v súvislosti s koronakrízou zrušený. Majú však stáročnú tradíciu. Pre priaznivcov adrenalínových zážitkov sú k dispozícii rôzne atrakcie či kolotoče, takže si príde na svoje každý návštevník, nielen ten, kto sa chce pozrieť na množstvo predajných stánkov. Spišský trh patrí podľa občianskeho hlasovania medzi sedem divov mesta.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES: VÝLET, KTORÝ NEOĽUTUJETE

PRÍRODA V NAŠOM REGIÓNE A TIPY NA ZIMNÉ TRÁVENIE VOĽNÉHO ČASU

TOMÁŠOVSKÝ VÝHĽAD: INŠPIRÁCIA K NÁVŠTEVE SPIŠA A SLOVENSKÉHO RAJA