V SPIŠSKEJ NOVEJ VSI S CELOU RODINOU A DEŤMI

V Spišskej Novej Vsi sa zabavia malí aj veľkí. Ak navštívite naše mesto a budete chcieť, aby z výletu mali zážitok aj vaše ratolesti, tak vám dáme pár tipov. Miesta, kam aj Novovešťania radi chodia so svojimi deťmi a rodinami. Okrem množstva aktivít, súťaží a podujatí, ktoré sa v teplých dňoch organizujú na námestí, alebo na pódiu pri Redute, je kam ísť za každého počasia a v každom ročnom období.

Novoveská zoologická záhrada je síce najmenšou ZOO na Slovensku, no o zážitky nebudete ukrátení. Na rozlohe 8 hektárov sa nachádza viac než 530 zvierat, z ktorých tie najvzácnejšie sú zapísané v Červenej knihe ohrozených zvierat.

Zoo spestrujú aj detské ihriská, v lete je možné zajazdiť si na koni, zašantiť si na rôznych atrakciách, alebo si len tak posedieť na lavičke pri jazierku. Súčasťou areálu je aj arborétum s viac než 30 druhmi drevín. A samozrejme nesmieme zabudnúť na celoročný pavilón Aquaterra, v ktorom môžete nájsť terárijné a akvarijné živočíchy.

V Madaras parku, neďaleko zoologickej záhrady sa nachádza lanový park Monkeyland.

Aké by to bolo leto bez kúpaliska? Na tom novoveskom sa môžete osviežiť spolu s deťmi, alebo využiť aj krytú plaváreň či saunu. Na kúpalisku nájdete 50 metrov dlhý a 180cm hlboký bazén; taktiež tri detské bazény. Súčasťou areálu sú rôzne nafukovacie či vodné atrakcie, preliezačky, bufety, reštaurácia.

Aj v zlom počasí môžete deti vziať za zábavou a to napríklad do Alexparku. S plochou 1200 m2 je to jeden z najväčších interiérových zábavných parkov na Slovensku. Tobogány, trampolíny, šmýkačky, autodráhy a množstvo ďalších atrakcií vyčarujú vašim deťom úsmev na tvári. Vy si zatiaľ môžete vychutnať dobrú kávu, alebo jedlo.

V obchodnom centre Madaras môžete s deťmi zájsť do najväčšieho detského sveta, v ktorom nájdu taktiež množstvo atrakcií. Animátori sa s vašimi deťmi budú hrať a zapoja ich do rôznych aktivít. Vy si zatiaľ môžete zájsť na nákupy.

Ak chcete spojiť hru s niečím náučným, skúste detské dopravné ihrisko v centre mesta. Deti si tam môžu vyskúšať, aké to je byť účastníkom cestnej premávky. Oboznámia sa s dopravným značením, semafórom, dopravnými situáciami. Zajazdiť si môžu na bicykloch, kolobežkách, šľapacích kárach. Jazda na dopravnom ihrisku bude pre deti určite nezabudnuteľným dobrodružstvom.

Okrem týchto atrakcií sa môžete zabaviť aj v Spišskom divadle, kine, 5D kine, alebo sa prejsť po vyznačených lesných náučných chodníkoch, ktoré sú nenáročné a vhodné aj pre deti.

Ak sa rozhodnete pre niektorí z týchto tipov, neváhajte nás osloviť o Vaše ubytovanie sa radi postaráme my. Vaše ubytovanie na Odborárov :-)

/foto: spisskanovaves.eu/

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES: VÝLET, KTORÝ NEOĽUTUJETE

PRÍRODA V NAŠOM REGIÓNE A TIPY NA ZIMNÉ TRÁVENIE VOĽNÉHO ČASU

TOMÁŠOVSKÝ VÝHĽAD: INŠPIRÁCIA K NÁVŠTEVE SPIŠA A SLOVENSKÉHO RAJA